Vasúttal Ausztriából Magyarországra: új kiadvány kínál magyarországi programtippeket osztrák turistáknak

2010. március 01.

Az elmúlt hétvégi, február 26-28. között zajló salzburgi FERIEN utazás- és szabadidő kiállításon került először bemutatásra és terjesztésre az Osztrák Szövetségi Államvasút (ÖBB) és a Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviseletének „Mit den ÖBB nach Ungarn” (ÖBB-vel Magyarországra) című közös információs kiadványa. Az információs füzetben a két országot érintő valamennyi EURegiós, InterCity és EuroCity (railjet) vonatjárat menetrendje feltüntetésre került, és a jegyárak mellett az Ausztriából vonattal elérhető hazai települések turisztikai programajánlója, valamint a látnivalók leírása is megtalálható. A kiadványokban szolgáltatói ajánlatok, hirdetések is elhelyezésre kerültek, így pl. konkrét szállodai ajánlatokon is tesztelhető hazánk kedvező ár-érték aránya az osztrák turisták körében. A kedvezményes áron kínált vonatjegyek, az érdekes tippek, a Pécs EKF programsorozat, valamint a számos hazai fesztivál miatt idén az osztrákokhoz még inkább közelebb került egy magyarországi utazás. A brosúrák 20.000 példányban készültek el, és az ÖBB valamennyi érintett vasútállomásán, információs irodákban, illetve a jelentősebb utazási irodákban is kihelyezésre kerülnek. Az MT Zrt. ausztriai képviselete ezen kívül 7 nagyközönségi vásáron, 10-15 egyéb rendezvényen és workshopon, valamint információs irodájában terjeszti a kiadványokat.

Mint arról már korábban hírt adtunk, az Ausztriában közlekedő InterCity és Eurocity, valamint a railjet vonatok fedélzeti magazinjaként is szolgáló Bahnmax magazin Pécs 2010 rovatot tartalmaz, hogy az utazóközönség folyamatosan tájékoztatva legyen a EU Kulturális Fővárosában történtekről. A minden vasúti kocsiban kifüggesztett magazinban idén fesztiválajánlókkal és az MT Zrt. képviseletének „Ungarn GrossARTig” – Magyarország nagyszerű – hirdetésével találkozhatnak az utazók. Budapest és Pécs népszerűsítése érdekében az MT Zrt. bécsi képviselete stratégiai együttműködést kötött az ÖBB railjet projekt-igazgatóságával, s nyereményjátékokon, hírleveleken, közös akciókon keresztül invitálják a turistákat Magyarországra. Az MT Zrt. ausztriai képviseletének további kampányairól bővebb információ itt: www.ungarn-tourismus.at/sarok/index.php.