Budapest „ínyencségeivel” ismerkednek ír szakemberek

2011. november 18.

Háromnapos magyarországi felfedezőútra érkezett egy ír csoport november 18-án, a Magyar Turizmus Zrt., a Malév Zrt. és a Danubius Hotels Group együttműködésében. A résztvevők főként újságírók, de egy touroperátor és a Malév ír képviselői is ellátogattak Budapestre, hogy a magyar főváros szépségeivel ismerkedjenek. A turisztikai nevezetességek – pl. Várnegyed – és gasztronómiánk ínyencségei mellett ízelítőt kapnak a Budapesti Karácsonyi Vásár különleges hangulatából és a romkocsmák egyedi világából is. Egészségturizmusunkba pedig a Margitszigeten, a Danubius Health Spaban igénybe vett kezelések által nyerhetnek betekintést. A csoport külön kérésére, a tanulmányút utolsó napját – november 20. – egy alternatív városnézést kínáló céggel töltik a résztvevők. Ennek keretében a budapestUnderguide felelősségteljes utaztatás c. kezdeményezését ismerhetik majd meg. A program azokat szólítja meg, akik azért utaznak, hogy emberekkel találkozzanak, új kultúrákat fedezzenek fel és részesei legyenek egy kalandnak. A szakemberek így még elutazásuk előtt többek között a helyi különlegességeket, az ökodesign világát és a városkép jövőjének alakulását megismertető túra részesei lehetnek.