Családi hangulatban ismerkedtek Magyarországgal Japán legnagyobb példányszámú hetilapjának újságírói

2010. november 17.

Izgalmas tanulmányút részesei lehettek a Shukan Bunshun színes kulturális japán hetilap újságírói. A zsurnaliszták a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében november 3-17. között ismerkedtek hazánk turisztikai kínálatával. Annak érdekében, hogy még autentikusabb módon fedezhessék fel kultúránkat, hagyományainkat és gasztronómiai remekeinket, az újságírók két magyar családnál szálltak meg. November 4-10. között Takács János és családja látta vendégül őket Tarcalon borászatuk mellett, a Nagykopasz hegy oldalában található családi házukban. A pincetulajdonos jóvoltából az újságírók megismerték a környék nevezetességeit, szőlőbirtokait és borászatait, valamint bejárták a pálinkafőzdéket is.
A tanulmányút második részében Rózsa Péter balmazújvárosi mangalica tenyésztő fogadta a zsurnalisztákat, akik a Hortobágyon lakva kerülhettek közelebb a magyar hagyományokhoz. A program részeként Rózsa Péter segítségével dolgoztak mangalicával és szürkemarhával, továbbá kocabírálaton és házi vágáson is részt vettek.
A tanulmányút nyomán a több mint 800 ezer példányszámú Shukan Bunshunban – amely Japán és a világ legnagyobb példányszámában megjelenő lapja – 2010. év végén, vagy a jövő év elején jelenik meg az újságírók magyarországi élményeiről beszámoló cikke.