Itthon.hu - Itthon otthon van

Magyar turisztikai portál

Languages

Címkefelhő

Ausztria  Balaton  Budapest  EKF  Fesztiválok Éve  Németország  Pécs  Pécs2010  Tisza-tó  egészségturizmus  gasztronómia  kampány  kiállítás  média  német  osztrák  sajtó  statisztika  tanulmányút  vásár 

Családi hangulatban ismerkedtek Magyarországgal Japán legnagyobb példányszámú hetilapjának újságírói

2010. november 17.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

Izgalmas tanulmányút részesei lehettek a Shukan Bunshun színes kulturális japán hetilap újságírói. A zsurnaliszták a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében november 3-17. között ismerkedtek hazánk turisztikai kínálatával. Annak érdekében, hogy még autentikusabb módon fedezhessék fel kultúránkat, hagyományainkat és gasztronómiai remekeinket, az újságírók két magyar családnál szálltak meg. November 4-10. között Takács János és családja látta vendégül őket Tarcalon borászatuk mellett, a Nagykopasz hegy oldalában található családi házukban. A pincetulajdonos jóvoltából az újságírók megismerték a környék nevezetességeit, szőlőbirtokait és borászatait, valamint bejárták a pálinkafőzdéket is.
A tanulmányút második részében Rózsa Péter balmazújvárosi mangalica tenyésztő fogadta a zsurnalisztákat, akik a Hortobágyon lakva kerülhettek közelebb a magyar hagyományokhoz. A program részeként Rózsa Péter segítségével dolgoztak mangalicával és szürkemarhával, továbbá kocabírálaton és házi vágáson is részt vettek.
A tanulmányút nyomán a több mint 800 ezer példányszámú Shukan Bunshunban – amely Japán és a világ legnagyobb példányszámában megjelenő lapja – 2010. év végén, vagy a jövő év elején jelenik meg az újságírók magyarországi élményeiről beszámoló cikke.