Futóhétvégével zárult a „Balatoni Pecsétgyűjtő akció”

2010. november 30.

A november 20-i hétvégén, Siófokon megrendezett Balaton Maratonnal zárult a Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóságának (RMI) a Fesztiválok Éve alkalmából meghirdetett, kiemelt fesztiválokat népszerűsítő, forgalomgeneráló céllal életre hívott pecsétgyűjtő akciója.
A Balaton Maraton az év utolsó nagyszabású futóeseménye volt: több mint 2500 futó vett részt a siófoki megmérettetésen.
A (májusban a Balaton7-tel kezdődő és a novemberi futóhétvégével záródó) mintegy 28 rendezvényt érintő akcióban a Balaton régió fesztivállátogatóinak legalább 5 pecsétet kellett összegyűjteniük, így vehettek részt a kéthavonta megtartott sorsoláson, amelynek során a szerencsések egy-egy wellness hétvégét nyertek a Hévízi Hotel Palace, a keszthelyi Hotel Helikon és a Hévízi Hunguest Hotel Helios szállodákban. A fődíj-sorsolásra, amelyen minden beküldő rész vesz, december 10-én kerül sor, a fődíjat, egy családi wellness hétvégét, a zalakarosi Hotel Karos Spa ajánlotta fel.
A májustól novemberig tartó akciót, illetve a „Balaton, a Fesztiváltenger” szlogennel fémjelzett Fesztiválok Éve kommunikációt a sajtómegjelenések, programajánlók és online-megjelenések mellett az M7-es autópálya melletti gigaplakáttal, a Budapesten és a vidéki nagyvárosokban kihelyezetett city-light plakátokkal erősítette és népszerűsítette a Balatoni RMI 2010-ben.
A kiemelt fesztiválokat követően is érdemes azonban ellátogatni a Balaton régióba! A régió turisztikai kínálatáról, ünnepváró- és wellness ajánlatairól bővebb információ a www.gyereabalatonra.hu weboldalon érhető el.