Német újságírói tanulmányút a 2011-es kiemelt kampánytémák jegyében

2010. október 26.
nemet_ujsagiro_csoportMagyarországot választotta 2011-es díszvendégének a müncheni turisztikai vásár, a CBR utódja, a f.re.e. A Magyar Turizmus Zrt. németországi képviseletével folytatott komplex együttműködésnek megfelelően, a szeptemberi Nyugat-Magyarországot ismertető sajtótanulmányutat követően 2010. október 21-25-e között nagy sikerrel zajlott a második sajtóút is, amely a német utazók számára még sok szempontból felfedezésre váró Északkelet-Magyarországot mutatta be.
A kevésbé ismert, új célpontok valóban felkeltették a német média érdeklődését, amit az is jól mutat, hogy a vásár és az MT Zrt. németországi képviseletének a meghívását szinte valamennyi fontos müncheni és München környéki média elfogadta, köztük a két legolvasottabb müncheni napilap az Abendzeitung és a Müncner Merkur, valamint az Augsburger Allgemeine, a Passauer Neue Presse, a regensburgi Mittelbayerische Zeitung, és az oberpfalzi der Neue Tag napilapcsoport. Az írott sajtó mellett a fontosabb rádiók is ellátogattak hazánkba, így a Bayrischer Rundfunk, a Radio Arabella, valamint a Münchentől délre sugárzó Bayernwelle Südost-Radio. Mivel a jövő februári magyar díszvendégség kiemelt témája az egészségturizmus, ezért az újságírók programjában ezúttal is kiemelt szerepet kaptak a magyarországi fürdők. Budapesten ezúttal az Aquaworldbe, Mátraderecskén a Mofettába, majd Egerszalókra, Miskolctapolcára, végezetül pedig Hajdúszoboszlóra látogatott el a csapat. S hogy az egészségturizmus mellett más turisztikai kínálatunkból is ízelítőt adjunk, Budapesten Christian Brandmayer Budapest Turisztikai Nagykövete vezetésével egy kerékpáros városnézés, Mátraderecskén a Palóc Tájház, Egerszalókon és Tokajban a különleges borok, valamint a Hortobágyon a felejthetetlen daruvonulás tették még színesebbé a magyarországi tanulmányutat. A Magyar Turizmus Zrt. németországi képviselete ezúton is köszönetet mond valamennyi közreműködő partnerének, és minden érdeklődőt szeretettel vár 2011. február 23-27. között Münchenben, a f.re.e turisztikai vásáron, ahol hazánk egy 120 négyzetméteres standdal vesz majd részt.