Pécs2010 EKF sajtótájékoztató Londonban

2010. október 27.
london_sajtotajekoztatoA Magyar Turizmus Zrt londoni képviselete, Pécs városával együttműködésben a londoni magyar Nagykövetség épületében október 26-án tájékoztatást adott a Pécs Európa Kulturális Fővárosa 2010, rendezvényeiről, kiállításairól és turisztikai vonatkozásairól.
A rendezvényt Breuer–Rudas Klára a követség ideiglenes ügyvivője nyitotta meg.
A sajtótájékoztatón Dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere a város fejlődéséről tartott előadást, majd Ruzsa Csaba a Pécs2010 Menedzsment Központ ügyvezető igazgatója tartott prezentációt és filmvetítést a kulturális programokról és eseményekről. A résztvevők – a kultúra iránt elkötelezett brit utazásszervezők és újságírók – a prezentációt követően számos kérdést intéztek a vezetőkhöz. Az angol utazók az év második félében kezdték felfedezni igazán a Kulturális Fővárost, a KSH legfrissebb adatai szerint a 2010. január-augusztusi időszakban 28%-kal több brit vendég 21%-kal több vendégéjszakát töltött el a régió kereskedelmi szálláshelyein, az előző év azonos időszakához képest.
A rendezvényt fogadás zárta, ahol a résztvevők a hagyományos magyar ételek mellett a Pécs környéki borokat is megkóstolhatták.