Rendhagyó MT Zrt. prezentáció Ausztriában hazánk „lassú” turizmus kínálatáról

2010. október 25.
workshop_AusztriaAz MT Zrt. ausztriai képviselete az elmúlt vasárnap rendhagyó prezentáció keretében népszerűsítette hazánk „lassú turizmus” (slow tourism, sanfter Tourismus) kínálatát. Az osztrák szövetségi vasúttársaság nosztalgia-üzletágával (http://erlebnisbahn.oebb.at) partnerségben szervezett sajtótájékoztató keretében, – az alsó-ausztriai varázslatos Ernstbrunn-Korneuburg szakaszon közlekedő gőzős vontat étkezőkocsijában – ismerkedhettek meg a meghívott vendégek az MT Zrt. stratégiai céljaival. Az időben és pénzben gazdag vendégkör elérését lehetővé tevő, a lassúság luxusára építő turisztikai termékek egyre népszerűbbek Ausztriában, éppen ezért e szegmens megnyerése is szerepel az MT Zrt osztrák piacon alkalmazott marketingtervében, s ennek érdekében számos akció került idén is lebonyolításra. Mint ismeretes, idén május 9-én ennek jegyében az osztrák Majestic Imperator társaság (www.imperialtrain.com) császári idők hangulatát idéző luxus nosztalgiavonata Budapestre látogatott, hogy egy szakmai workshop keretében a hazai szolgáltatók is megismerkedhessenek a Bécs-Budapest-Bécs vonalon új attrakcióként indítandó luxus nosztalgiavonat tervével, amely a közeljövőben akár menetrend szerint közlekedne a két főváros között. Az eddig elsősorban MICE-attrakcióként kiaknázott termékeket a hazai szolgáltatók bevonásával szabadidős csomagok formájában is piacra lehetne vinni, és nemcsak egynapos programként. Az MT Zrt. osztrák piacon alkalmazott stratégiájáról, valamint az aktuális felhívásokról további infó itt: www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok.