Szlovák újságírói tanulmányút Pécs EKF bemutatására

2010. október 26.
Október 15-17. között a Magyar Turizmus Zrt. szlovák irodája az EKF projekt kapcsán újságírói tanulmányutat szervezett a Kulturális Főváros és környékének bemutatására. A Szlovák Televízió (Slovenská televízia, www.stv.sk) A világ képekben (Svet v obrazoch) című műsora, valamint az Esti Híradó számára készített összeállítást Pécsről. Egy újságírónő is kísérte a stábot, aki több szlovák médiumban helyez majd el írásokat a dél-dunántúli régió turisztikai kínálatáról. A csapat Pécs varosának számos nevezetességét is megismerhette, úgy mint a Zsolnay Múzeumot, a világörökségi helyszínként számon tartott Ókeresztény sírkamrákat vagy a felújított Széchenyi teret. Megtekintették továbbá a Pécs2010 projekt kapcsán megvalósuló nagyberuházásokat, a Tudásközpontot, valamint a Konferencia és Koncertközpontot. A tanulmányút során a térség gasztronómia, bor és egészségturisztikai kínálatát is bemutatták a szervezők, hiszen Villányt és Harkányt is felkeresték a szlovák média képviselői. A jó hangulatú tanulmányút során rengeteg kulturális programmal is megismerkedtek a résztvevők, ezáltal személyes élményeik alapján készíthetik el a dél-dunántúli régiót bemutató filmeket és újságcikkeket.