Itthon.hu - Itthon otthon van

Magyar turisztikai portál

Languages

Címkefelhő

Ausztria  Balaton  Budapest  EKF  Fesztiválok Éve  Németország  Pécs  Pécs2010  Tisza-tó  egészségturizmus  gasztronómia  kampány  kiállítás  média  német  osztrák  sajtó  statisztika  tanulmányút  vásár 

IX. Közép-Európai Mozdonyfesztivál, és V. Nemzetközi Étkezőkocsi Találkozó

2009. szeptember 21.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés
Kilencedik alkalommal került megrendezésre 2009. szeptember 19-én szombaton a „Közép-Európai Mozdonyfesztivál” a budapesti Vasúttörténeti Parkban.
A nosztalgia mozdonyok látványos parádéja keretében Ausztria, Lengyelország, Szerbia és Szlovákia legnagyobb rutinnal rendelkező gőzmozdonyvezetői mérkőztek meg a magyar masiniszták legjobbjaival, és idén első alkalommal a német vasút képviselői is részt vettek a versenyen, akik két mozdonnyal érkeztek Berlinből.
Az ügyességi versenyt követően a nagyközönség a nemzetközi indulók közül választhatta ki a „Mozdonyszépe” cím nyertesét.
A gőzmozdonyverseny mellett megrendezésre került a V. Nemzetközi Étkezőkocsi Találkozó is. A nagyszabású gasztronómiai eseményen étkezőkocsikban mutatkoztak be a nemzetek konyhái. A jelentős turisztikai rendezvényhelyszínként ismert Vasúttörténeti Parkban tartott rendezvény megnyitóján és a Mozdonyfesztiválon részt vett Dr. Róna Iván a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója is.