Itthon.hu - Itthon otthon van

Magyar turisztikai portál

Languages

Címkefelhő

Ausztria  Balaton  Budapest  EKF  Fesztiválok Éve  Németország  Pécs  Pécs2010  Tisza-tó  egészségturizmus  gasztronómia  kampány  kiállítás  média  német  osztrák  sajtó  statisztika  tanulmányút  vásár 

Német-magyar barátság – ezúttal a női foci jegyében

2010. szeptember 27.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

A müncheni székhelyű Schwarz-Weiß sportegyesület női focicsapatát 2010 tavaszán egy barátságos mérkőzésre és egy négynapos budapesti programra vendégül látta a III. Kerületi TUE női csapata. A magyarországi látogatás sikerét – a mérkőzésen elszenvedett német vereség ellenére – a helyi sajtóban és a müncheni csapat honlapján (http://www.schwarzweissmuenchen.de/fussball/index.php) megjelenő élménybeszámoló igazolja, melyben főként a magyarok vendégszeretetét dicsérik. Köszönetképp, illetve a hosszú távú kapcsolattartás reményében a müncheni csapat 2010. szeptember 23-án barátságos mérkőzésre hívta a III. Kerületi TUE csapatát. Az esemény tiszteletére a müncheni Főkonzulátus és a St.-Georg Lovagrend fogadást tartott, amelyen a Magyar Turizmus Zrt. német képviselete együttműködő partnerként dekorációval, turisztikai kiadványokkal vett részt, a sportolóknak pedig apró ajándékcsomagokkal kedveskedett.

Mivel az aktívturizmus egyre fontosabb szerepet játszik a német utazóközönség motivációi között, az MT Zrt. német képviselete együttműködik az ilyen és ehhez hasonló rendezvények lebonyolításában a sportlehetőségek és az aktívturisztikai programok népszerűsítése érdekében.