Német-magyar barátság – ezúttal a női foci jegyében

2010. szeptember 27.

A müncheni székhelyű Schwarz-Weiß sportegyesület női focicsapatát 2010 tavaszán egy barátságos mérkőzésre és egy négynapos budapesti programra vendégül látta a III. Kerületi TUE női csapata. A magyarországi látogatás sikerét – a mérkőzésen elszenvedett német vereség ellenére – a helyi sajtóban és a müncheni csapat honlapján (http://www.schwarzweissmuenchen.de/fussball/index.php) megjelenő élménybeszámoló igazolja, melyben főként a magyarok vendégszeretetét dicsérik. Köszönetképp, illetve a hosszú távú kapcsolattartás reményében a müncheni csapat 2010. szeptember 23-án barátságos mérkőzésre hívta a III. Kerületi TUE csapatát. Az esemény tiszteletére a müncheni Főkonzulátus és a St.-Georg Lovagrend fogadást tartott, amelyen a Magyar Turizmus Zrt. német képviselete együttműködő partnerként dekorációval, turisztikai kiadványokkal vett részt, a sportolóknak pedig apró ajándékcsomagokkal kedveskedett.

Mivel az aktívturizmus egyre fontosabb szerepet játszik a német utazóközönség motivációi között, az MT Zrt. német képviselete együttműködik az ilyen és ehhez hasonló rendezvények lebonyolításában a sportlehetőségek és az aktívturisztikai programok népszerűsítése érdekében.