Német tanulmányút már a 2011-es kiemelt kampánytémák jegyében

2010. szeptember 20.

Mivel a müncheni turisztikai vásár, a CBR utódja, a f.re.e, 2011-ben Magyarországot választotta díszvendégének, ezért a komplex együttműködésnek megfelelően, szeptember 16-19. között a vásár szervezői és a Magyar Turizmus Zrt. német képviseletének meghívására számos újságíró látogatott Magyarországra. A résztvevők neves müncheni és München környéki médiumokat képviseltek: Donau Kurier, Süddeutsche Zeitung Wohlfühlen melléklet, Auto&Reisen, "Spiel mit" magazin, Bayernwelle Südost - Radio, Die Welt. A négynapos sajtóút célja elsősorban az volt, hogy az újságírók megismerjék Magyarország egészségturisztikai kínálatát, amely egyben a 2011. február 23-27. között Münchenben megrendezésre kerülő f.re.e vásáron hazánk megjelenésében kiemelt szerepet játszik majd. A tanulmányút programja ezért Budapesten több neves fürdő meglátogatásával indult. Christian Brandmayr, aki a BTH Budapesti Turisztikai Nonprofit Kft. egyik budapesti turisztikai nagykövete, egy kerékpáros városnézés során személyesen kalauzolta el a vendégeket a magyar főváros fürdőibe – Gellért, Rácz és Széchenyi. A fürdőlátogatások szervezésében a BTH is közreműködött. Az érdekes városnézést egy ízletes vacsora zárta a Bock Bisztróban. A résztvevők budapesti vendéglátója a SOHO Boutique Hotel volt. A magyarországi kirándulás a Balaton régióban folytatódott, ahol a vendégeket Tihanyban a Club Tihany, Hévízen pedig a Hotel Európa Fit, a NaturMed Hotel Carbona, a Hévízi Tófürdő és a Kolping Hotel kényeztette. Az újságírók emellett felkeresték a tapolcai tavasbarlangot, és Keszthelyre is ellátogattak. A program során a Nyugat-Dunántúl régiót is felfedezték, ahol Sárváron a Spirit Hotel Thermal Spa látta vendégül az újságírókat. Mivel a Magyar Turizmus Zrt. németországi képviselete a sajtóút során a Liszt Évet is be kívánta harangozni, ezért a program Sopronban folytatódott, majd Magyarország 2011-es EU elnökségére való tekintettel a Páneurópai Piknikkel zárult. Az újságírók a rossz idő ellenére nagyon jól érezték magunkat. A német képviselet ezúton is köszönetet mond valamennyi közreműködő partnerének.