Pécsi őszi vakációra csábít az Evenimentul Zilei napilap

2010. szeptember 23.

A Magyar Turizmus Zrt. kolozsvári képviseletének és Dél-dunántúli Regionális Marketing Igazgatóságának meghívására szeptember 9-12. között két romániai újságíró és egy fotóriporter látogatott Pécsre és a régióba. Pécset és környékét a romániai turisták számára könnyen megközelíthető és összetett turisztikai vonzerővel rendelkező régióként mutatja be az Evenimentul Zilei országos napilap újságírója. Európa Kulturális Fővárosának felfedezése után az újságírók ellátogattak a Harkányi Gyógyfürdőbe, majd Villányba, ahol a Gere Bor Hotel megtekintése után borkóstolós vacsorán vettek részt, majd felkeresték a Bikali Reneszánsz Élménybirtokot. A cikk a Pécs2010 EKF gazdag kulturális programkínálatából is kiemel néhányat. A szerzőt elvarázsolta Pécs és környékének történelmi és kulturális sokszínűsége, a régió egyedi, jellegzetes turisztikai kínálata. A napilap 50.000 példányban jelenik meg és átlagosan 120-150 ezer olvasója, míg weboldalának napi 100-150 ezer egyéni látogatója van. A teljes cikk és fényképsorozat az alábbi linken megtekinthető: http://www.evz.ro/detalii/stiri/turism-in-capitala-culturala-europeana-2010-906572.html