Szakrális turizmus erősítése Ausztria és Magyarország között

2010. szeptember 27.

A bécsi főegyházmegyében hagyományosan minden év szeptemberének végén nagyszabású ünnepséggel egybekötött esemény a „Népek Vasárnapja“ (Sonntag der Völker). Ebből az alkalomból az MT Zrt. bécsi irodájának munkatársai a hazai szakrális turisztikai vonzerőket bemutató információs pontot működtettek a Stephans dóm tőszomszédságában, a bécsi érseki palota udvarán, ahol néptáncbemutatóval és nemzetek konyhájának prezentációjával várták a vallási turizmus iránt fogékony bécsieket, valamint az Ausztria területén élő népcsoportok képviselőit. Mint ismert, a Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete a „Gyógyító Magyarország“ koncepció keretében kiemelt figyelmet szentel a kulturális és vallási témán alapuló turizmus Ausztria és Magyarország közötti előmozdítására. E tevékenység a „lelki egészség“ megőrzése iránt folyamatosan növekvő igényt állítja a turizmus fókuszába. A magyarországi nemzeti kegyhelyeink Ausztriában való turisztikai népszerűsítése érdekében tett lépésekről, stratégiai elképzelésekről és törekvésekről további információ a képviseleti honlap e havi hírarchívumában olvasható itt: http://www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok