Újra Pécs a német médiában

2010. szeptember 23.

„Templomok és katakombák“ címmel közölte Uta Buhr cikkét a 100.000 példányban megjelenő Preußische Allgemeine Zeitung hetilap.

„Új pompával ragyog Európa egyik idei kulturális fővárosa”, ilyen és ehhez hasonló mondatokkal méltatja a pécsi fejlődést az újságírónő írásában, aki szerint Pécs nem marad el a másik két kulturális fővárostól, hiszen történelmileg a vén Európa egyik leggazdagabb városa.

A Pécset és a régiót bemutató rendkívül kedves hangulatú írásában az író úgy nyilatkozik, hogy a város a népek tarka-barka kaleidoszkópja, így a település egész Európát testesíti meg dióhéjban. Külön felhívja az olvasók figyelmét a Széchenyi tér, a székesegyház és a történelmi városrész szépségeire, a város egyedülálló hangulatára, illetve kiemeli, hogy az itt található ókeresztény sírkamrák az UNESCO Világörökség részei.

A Magyar Turizmus Zrt. német képviseletének és Dél-dunántúli Regionális Marketing Igazgatóságának jóvoltából, idén már több mint 50 német újságíró látogatott el a régióba, a Németországban megjelent cikkek száma pedig lassan megközelíti a kétszázat, amelyek közül számos, a legnagyobb német napi és hetilapokban jelent meg. Bár az évnek lassan vége, a média érdeklődése töretlen, így a napokban Svájcból érkezik egy jelentős médiumnak író vendég a régióba.