Itthon.hu - Itthon otthon van

Magyar turisztikai portál

Languages

Címkefelhő

Ausztria  Balaton  Budapest  EKF  Fesztiválok Éve  Németország  Pécs  Pécs2010  Tisza-tó  egészségturizmus  gasztronómia  kampány  kiállítás  média  német  osztrák  sajtó  statisztika  tanulmányút  vásár 

Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2005-2013

 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

A Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia társadalmi vitája 2004 nyarának közepén lezárult. Örömmel jelenthetjük, hogy a szakmai vitaanyag élénk érdeklődést váltott ki, ugyanis a határidőig írásban - e-mailben, illetve postán - 118 vélemény érkezett a Stratégiai Munkacsoporthoz, amelyet kiegészített a stratégiát bemutató roadshowk-on feljegyzett mintegy száz hozzászólás is.
A 650 nyomtatott oldalnyi vélemény feldolgozása, illetve az anyagba való beépítése az ősz folyamán megtörtént. Számos olyan javaslat és felvetés érkezett, amely mindenképpen beépült valamilyen formában a stratégiába. Ilyen elvárások, hogy a stratégia mondja ki a turizmus törvény szükségességét, foglaljon állást a regionalitás kérdésében, vagy határozzon meg egyértelmű fejlesztési prioritásokat.
A Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégiának a társadalmi vita visszajelzései alapján átdolgozott változatát az Országos Idegenforgalmi Bizottság (OIB) 2004. szeptemberben tárgyalta. Az OIB a stratégiával kapcsolatos határozatában a Regionális Idegenforgalmi Bizottságokat és az OIB-ben tagsággal rendelkező szakmai szervezeteket kérte fel az összeállítás ismételt véleményezésére.
Az elkészült Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia és annak összegzése az alábbiakban tölthető le:

Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia

Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia - Összegzés